Facebook advertentiebudget bepalen

Hoe bepaal ik mijn Facebook advertentiebudget?

Je wilt je Facebook advertentiebudget bepalen, maar hebt geen idee met welk budget je moet adverteren. Bereken je dagbudget in 5 minuten met deze tip!

 

Dagbudget berekenen

Het Facebook algoritme presteert het beste wanneer je 50 conversies per week hebt. Dit kunnen aankopen zijn of leads. Om de rekensom simpel te houden gaan we er in dit voorbeeld vanuit dat je een kosten per conversie van €5 hebt. Als je €5 per conversie keer 50 conversies in 1 week doet, heb je €250,-.

 

Nu kan je terugrekenen om te bepalen wat je gemiddelde dagbudget is om te starten met adverteren op Facebook.

 

In dit geval deel je dus €250 door de 7 dagen die in een week zitten en kom je uit op een gemiddeld dagbudget van €36. Met dit bedrag kun je gaan testen welke instellingen op Facebook het beste presteren en kijken welke advertenties werken voor jouw business.

 

Wij adviseren onze klanten altijd om te starten met een dagbudget van €30. Met dit bedrag kun je namelijk genoeg testen uitvoeren om te kijken wat wel en niet werkt en behaal je sneller positieve resultaten. 

 

Wil je het runnen van je Facebook advertenties liever uitbesteden en samen het maximale resultaat behalen? Klik dan op de link hieronder en boek direct een vrijblijvende strategiesessie. Dan kunnen we de mogelijkheden bespreken!

 

>>>> Boek hier je strategiesessie <<<<

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin