Vijf handige online marketing tools

Vier online marketing tools voor beginnende ondernemers

Op zoek naar online marketing tools die elke beginnende ondernemer op weg helpt? Met de onderstaande vier tools kan ook jij jouw online marketing strategie voor 2021 optimaliseren. Of je nou moeite hebt met het creëren van content, plannen of het opvolgen van leads. Na het lezen van dit artikel ben je er klaar voor!

Canva

Het ontwerpen van creatieve content is voor velen een hele opgave, maar niet getreurd. De dagen van uren achter Photoshop zitten zijn voorbij met de komst van canva.com. Canva is een gratis online design tool, waarmee je door gebruik te maken van de duizenden templates binnen no-time aantrekkelijke content kan creëren voor jouw socials. Met het eenvoudige drag-and-drop systeem is Canva voor toegankelijk voor iedereen. Het onderstaande design is, om aan te geven hoe eenvoudig deze tool content creëren maakt, in 2 minuten gemaakt.

Online marketing tool Canva

Tips:

  • Zoek naar templates in jouw niche zoals ‘gym’
  • Kies een basis template om de tool te leren
  • Verwerk hierin de kleuren van jouw huisstijl
  • Kies templates die om reacties vragen
  • Create, create, create!

Later

Nu je hebt geleerd hoe je aantrekkelijke content kan creëren, wordt het tijd om dit te posten! Hier wil je natuurlijk niet dagelijks mee bezig zijn, want het plannen, schrijven, publiceren en analyseren van de content kan veel tijd kosten. Het is daarom aan te raden om gebruik te maken van de online marketing tool Later. Met de gratis versie van Later kan je in een overzichtelijke agenda voor een social media set (Facebook, Instagram, Twitter & Pinterest) maximaal 30 posts tegelijk inplannen.

Tips:

  • Plan begin van de maand al je social media posts in, hierdoor houd je veel tijd over

Mailblue

Het bouwen van een e-maillijst is belangrijk voor elke onderneming, want het direct bereiken van je klanten zorgt vaak voor meer omzet. Door gebruik te maken van e-mailmarketing software, zoals Mailblue, verstuur je gemakkelijk krachtige en gerichte e-mails waarmee je jouw business laat groeien. Door het creëren van custom workflows begeleid je jouw lead en ‘masseer’ je hem naar jouw einddoel met geautomatiseerde e-mails. Door dit proces te automatiseren behoud je het overzicht en scheelt dit je enorm veel tijd. Mailbue is een officiële reseller van ActiveCampaign en is met haar Nederlandse customer service ideaal voor Nederlandse ondernemingen. Mailblue start vanaf €9,- per maand bij een maximum van 500 mailcontacten.

Bonjoro

Het automatiseren van je e-maillijst maakt het minder persoonlijk. De oplossing hiervoor is de gratis video marketing tool Bonjoro. Met de gratis versie creëer je gepersonaliseerde video e-mails die direct in de mailbox van jouw klant komen. Door Bonjoro te koppelen aan jouw e-mailmarketing software, wordt in de app automatisch een nieuwe taak aangemaakt. In deze taak staat dat iemand bijvoorbeeld een van jouw gratis e-books heeft gedownload. Met de app neem je vervolgens een video op en benoem je jouw klant bij voornaam en wens je hem veel leesplezier. Als afsluiter vertel je in de video dat de klant bij vragen altijd een bericht naar je mag sturen. Op deze manier maak je het contact enorm persoonlijk en kan dit uiteindelijke grote impact hebben op jouw onderneming.

 

 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin